«Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»

Με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια, ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά .... στα τροχαία δυστυχήματα», ο σύλλογος αρωγής και αλληλεγγύης οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων της περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με φορείς του νησιού διοργανώνει μαθητικό - φοιτητικό διαγωνισμό οδικής ασφάλειας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στα Χανιά από τον πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Πολέντα ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία πρωτότυπου πολυμεσικού υλικού σε

τρεις κατηγορίες Video-clip σε μορφη MP4, διάρκειας έως 60 δευτερόλεπτων.

Ηχητικό μήνυμα σε μορφή MP3, διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων.

Αφίσα σε ηλεκτρονική μορφή PDF, μεγέθους Α2.

Το υλικό που θα υποβληθεί για συμμετοχή σε οποιαδήποτε κατηγορία του διαγωνισμού θα πρέπει να παρουσιάζει ένα θέμα που να αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ενδεικτικά, μπορεί να παρουσιάζει το πρόβλημα της επικίνδυνης οδήγησης όπως, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση προτεραιότητας, οδήγηση και χρήση κινητού, υπερβολική ταχύτητα, να επιβραβεύει την ορθή συμπεριφορά στην οδήγηση (παραχώρηση προτεραιότητας στους πεζούς/παιδιά/ενήλικες/άτομα με ειδικές ανάγκες), να εστιάζει σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών, στη ζωή του οδηγού, συνεπιβατών και οικείων προσώπων μετά το δυστύχημα, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και να αναφέρεται επίσης στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην οικογένεια των θυμάτων (τροχαίων θανάτων, αναπηριών).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων Κισσάμου και Σελίνου, Κυδωνίας και Αποκορώνου, των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας Πρόνοιας, Υποδομών και Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων και της περιφέρειας Κρήτης. Το διαγωνισμό στηρίζουν η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Νοσοκομείο Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, φορείς και πολίτες του νομού Χανίων

Οι όροι του διαγωνισμού, οι προϋποθέσεις και επιπλέον πληροφοριακό υλικό θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του πάρκου «Χρήστος Πολέντας» στη διεύθυνση:

http://www.polentaspark.gr/agonizomai-odiki-asfaleia/

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από 9 μελή επιστημονική επιτροπή, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές ηλικίας από 15 έως 25 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Θα δοθούν 3 βραβεία, ένα για κάθε κατηγορία πολυμεσικού υλικού (video-clip, ηχητικό μήνυμα, αφίσα) για τις ηλικίες 19-25, και 3 έπαινοι για τις αντίστοιχες κατηγορίες στις ηλικίες των 15-18. Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων (ηλικίας κάτω των 15 ετών) θα συμμετάσχουν «εκτός συναγωνισμού» και θα βραβευθούν με ειδικά βραβεία..

Τα έξι έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή όπου θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2013 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στα Χανιά.

Tα βραβεία για τους νικητές της κατηγορίας ηλικιών 19-25 ετών θα είναι:

1ο Βραβείο Video-Clip: Ταξίδι 5 ημερών σε χώρα της Ευρώπης.

1ο Βραβείο Ηχητικού Μηνύματος: Ταξίδι 3 ημερών σε χώρα της Ευρώπης.

1ο Βραβείο Δημιουργίας Αφίσας: Επίσκεψη, φιλοξενία και παραμονή 4 ημερών στα Χανιά Κρήτης, όπου βρίσκεται το Θεματικό Πάρκο Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Χρήστος Πολέντας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα