Αίγυπτος: Ο Ταντάουϊ στη Λιβύη

Ο στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουϊ, επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου μετά την ανατροπή, πέρυσι, του Χόσνι Μουμπάρακ, έφτασε σήμερα στη Λιβύη για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε ξένη χώρα, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου
υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ. Ο Ταντάουϊ αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Άμπντελ Ραχίμ αλ-Κιμπ.

Η επίσκεψη αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

Πρόκειται για την πρώτη κρατική επίσκεψη σε ξένη χώρα του στρατάρχη Ταντάουϊ από τότε που ηγείται του στρατιωτικού συμβουλίου, το οποίο ανέλαβε την εξουσία μετά την πτώση του Μουμπάρακ τον περσινό Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με Αιγύπτιο στρατιωτικό υπεύθυνο, η επίσκεψη αυτή «αποσκοπεί στον καθορισμό των νέων προοπτικών συνεργασίας (μεταξύ των δύο χωρών) και στο να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης».

Σύμφωνα επίσης με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, κατά την επίσκεψη αυτή αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας, εκ των οποίων ένα που θα αφορά την είσοδο Αιγυπτίων εργατών στη Λιβύη και τα δικαιώματά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα