Στο χάος βυθίζεται η Αίγυπτος

Λάδι στη φωτιά της ήδη ανεξέλεκτης βίας στην Αίγυπτο, αναμένεται να βάλει η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι ο έκπτωτος Πρόεδρος Μοχάμετ Μόρσι θα φυλακιστεί στις ίδιες φυλακές που κρατείται και ο ανατραπείς -πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της Αιγύπτου - Χόσνι Μουμπάρακ. Την ίδια ώρα η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει λόγο για 120 νεκρούς υποστηρικτές
του Μόρσι, κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου. Επισήμως, το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 20 νεκρούς.

Τις αιματηρές ταραχές στην Αίγυπτο, καταδίκασε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, και κάλεσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από τη βία.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε σήμερα στους ισλαμιστές την ευθύνη για τα επεισόδια στα οποία βρήκαν το θάνατο δεκάδες από τους υποστηρικτές του αποπεμφθέντος από το στρατό ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και διέψευσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ «καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών» στην Αίγυπτο και κάλεσε «τις δύο πλευρές να δώσουν τέλος στα επεισόδια βίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα