Χαλέπι: Αιματηρή έκρηξη στο πανεπιστήμιο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοιτραυματίσθηκαν από την έκρηξη στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού", το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης, ανακοίνωσε η οργάνωση

αυτή, η οποία βασίζεται σ' ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως "μια τρομοκρατική επίθεση στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού προκάλεσε θύματα".

Ηπεριοχή στην οποία βρίσκεται το πανεπιστήμιο ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό. Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο ανάμεσα σεσυνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί. Αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ μια στρατιωτική πηγή διαβεβαιώνει πως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες, αστόχησε και έπεσε στο πανεπιστήμιο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Απότο Παρατηρητήριο έγινε εξάλλου γνωστό πως τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε άλλες συγκρούσεις στη Συρία, από τους οποίους 10 στη Χούλα (κέντρο), που είναι στόχος επίθεσης βαρέος πυροβολικού του συριακού στρατού.

Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων στη Χούλα, στην επαρχία της Χομς. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, δήλωσε πως η πόλη αυτή, όπου στις 25 Μαΐου 2012 είχαν σκοτωθεί 108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, είναι σήμερα "θέατρο βομβαρδισμών και καθημερινών επιθέσεων".

Από την πλευρά του, το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, μια οργάνωση ακτιβιστών επί του πεδίου, έκανε λόγο για "δεκάδες τραυματίες".

Στηνίδια τη Χομς, οι συνοικίες Τζομπάρ και Σουλτανιγέ (νοτιοδυτικές) έγινανστόχοι αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που έχει τηνέδρα του στη Βρετανία.

Νοτίως της Δαμασκού, "η πόλη Αλ Μλέιχα έγινε στόχος αεροπορικού πλήγματος από τις δυνάμεις του καθεστώτος και δέχθηκε επίσης πυρά ρουκετών, ενώ μάχες έφερναν αντιμέτωπους αντάρτες και στρατιώτες κοντά στην έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη", πρόσθεσε η οργάνωση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα