Αισιόδοξη για λύση τη Δευτέρα η Merkel

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:40

Αισιόδοξη για μια λύση στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε στις δηλώσεις της ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται επειγόντως τα δάνεια αυτά και υπάρχει πίεση ώστε να

βρεθεί μια λύση.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Γερμανία απορρίπτει ένα haircut στο ελληνικό χρέος, ενώ σημείωσε ότι μια εναλλακτική απάντηση στο haircut είναι εφικτή "αν και δεν έχουμε ακόμα φτάσει εκεί".

Για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή για τις αρχές του 2013.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy θα συνεχίσει τις επόμενες εβδομάδες να εργάζεται στο θέμα του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι η επίτευξη μιας σωστής συμφωνίας είναι πιο σημαντικό από το να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις.

Βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί λύση για την Ελλάδα δηλώνει ο Schaeuble

Βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι η εφαρμογή του προγράμματος για τις ισπανικές τράπεζες βρίσκεται σε "καλό δρόμο", ενώ σημείωσε ότι από τα 100 δισ. ευρώ του προγράμματος είναι πιθανό η χώρα "να χρειαστεί λιγότερο από το μισό".

Σημείωσε παράλληλα ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να πιέζει τις αμερικανικές αρχές να δεχτούν τους κανονισμούς της Βασιλείας ΙΙΙ. "Χρησιμοποιούμε όλη μας την ενέργεια ώστε να κάνουμε αυτά που συμφωνήσαμε και αυτό είναι η εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ και ότι όλοι μας οι εταίροι, και αυτό περιλαμβάνει και τους φίλους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα τηρήσουν [το σχέδιο]", δήλωσε ο Schaeuble.

"Συμφωνήσαμε ότι θα εφαρμόσουμε [την Βασιλεία ΙΙΙI] την ίδια στιγμή και θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό", πρόσθεσε.

Juncker: Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη το Σάββατο ενόψει της συνάντησης τους τη Δευτέρα για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Juncker δήλωσε ότι αξιωματούχοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

Rajoy: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Rajoy μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής τόνισε πως η ακεραιότητα της Ευρωζώνης πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος και πως στην

Keywords
Τυχαία Θέματα