Αισιοδοξία εν όψει Συνόδου Κορυφής

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε όμως ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να κυριαρχήσουν η μεγαλύτερη εποπτεία στους κρατικούς προϋπολογισμούς και η μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση. Σε πλαίσιο συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ – σύμφωνα με το Ρόιτερς - κατέληξαν χθες οι 27 υπουργοί Οικονομικών.
Σήμερα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στη  Σύνοδο Κορυφής, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στη Σύνοδο της ερχόμενης Τετάρτης. Την αισιοδοξία τους ότι θα επιτευχθεί  συμφωνία, εξέφρασαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

“Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να απέχει από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, τονίζει σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποιώντας ότι ένα βαθύτερο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το πρόγραμμα μη εθελοντικό, κάτι που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

“Προϋπόθεση για να αποδώσει ένα hair cut είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης” τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο Χαράλαμπος Γκότσης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984