Αισιοδοξία Βεστερβέλε για το PSI

Tην αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Δήμα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Δήμα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει η γερμανική πλευρά στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το PSI καθώς και για  τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ, ο Γκ. Βέστερβελε ήταν σαφής τονίζοντας ότι δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους εικασίες, όπως τις χαρακτήρισε, και πρόσθεσε ότι «δεν θα δυσχεράνουμε τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη συζητώντας τέτοιες εικασίες».

Μάλιστα, σημείωσε «Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες αλλά είναι απαραίτητες και καλή τη πίστη θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».  

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η  συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

«Δεν υπάρχουν τα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις" τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Αναφορικά με τις επικουρικές ανέφερε πως αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα