Αισιόδοξος ο Παπαγεωργίου για τον ΤΑΡ

Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικούαέριου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑP) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στη Ρώμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Μάκης Παπαγεωργίου, με την Ιταλίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μάρτα Ντασσού και τους Αλβανούς υφυπουργούςΕξωτερικών Έντι Χάρξι και Εμπορίου, Έννο Μπόζντο.

Σε δήλωσή του, στο τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξος» και τόνισε:

«Καιοι τρεις χώρες, θελήσαμε να δώσουμε, σήμερα στη Ρώμη, ένα στρατηγικό,πλέον, τόνο, στη συνεργασία στην υποστήριξη του TAP. Πρόκειται για ένα σχέδιο πάρα πολύ σημαντικό, και για τις τρεις χώρες μας. Για τον λόγο αυτό, καθιερώσαμε ένα συμβούλιο υπουργών των χωρών μας, που θα συναντιέται σε τακτά διαστήματα, για την υποστήριξη και την προώθηση τουσυγκεκριμένου πρότζεκτ».

Οκ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι «η υποστήριξη αυτή θα δοθεί προς όλες τιςκατευθύνσεις: τόσο προς το κονσόρτσιουμ στο Ατζερμπαϊτζάν όσο και στις Βρυξέλλες».

«Αυτότο πρότζεκτ είναι ξεκάθαρο ότι είναι εκείνο που υλοποιεί, πραγματικά, το "Νότιο Διάδρομο" που έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων και προμήθειες φυσικούαερίου στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη» υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για ένα στρατηγικό πρότζεκτ για τη χώρα μας» και, κατά συνέπεια, «πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια, για να κερδηθεί αυτή η μάχη»

Οκ. Παπαγεωργίου συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και για την αναπτυξιακή συνεργασία, Παναγιώτη Μίχαλο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα