Αισιοδοξούν για θετική κατάληξη στο PSI

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις σήμερα για την οριστικοποίηση των όρων οικειοθελούς αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με «κούρεμα» της τάξης των 100 δισ. ευρώ. Επιτόκια που θα ξεκινούν από το 3,5% πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το IIF για τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Πιο αναλυτικά, η πρόταση αφορά επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο
3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι τραπεζίτες που συμμετείχαν στο σημερινό γεύμα εργασίας με τον διοικητή της Τ τ Ε, ενημερώθηκαν για την υπαγωγή των νέων ομολόγων, στο πλαίσιο του PSI, στο αγγλικό δίκαιο, και για το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί ακόμη κατώτατο όριο συμμετοχής.

Στις 19:30 πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και του IIF για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας για την ανταλλαγή του χρέους.
Μάλιστα ο Τ. Νταλάρα στις 19.30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνομιλίες με τον Λ. Παπαδήμο.
Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε δημοσιογράφους και αναφέρει το Bloomberg, θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν ξανά το απόγευμα.

Τ. Νταλάρα: Μπορεί να έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι πιο μετά

«Είναι πιθανό να έχουμε κάτι να πούμε αργότερα σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, Charles Dallara.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Dallara δήλωσε πως το IIF «μπορεί να έχει κάτι να ανακοινώσει σήμερα για τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση», μετά από τις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα