Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καβάλας για τη μεγάλη αποκριάτικη "Αλφαβητοπαρέλαση" που θα πραγματοποιηθεί, φέτος, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη.

Περισσότερα από 2000 παιδιά όλων των ηλικιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Καβάλας αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, 9 Μαρτίου, στην κεντρική οδό

της πόλης και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένα μεγάλο πάρτι.

Η μαθητική αποκριάτικη παρέλαση, που ονομάστηκε "Αλφαβητοπαρέλαση" ξεκίνησε το 2005 ως μια έμπνευση του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και φιλότεχνων Νομού Καβάλας "Artattack" και "αγκαλιάστηκε" από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο Καβάλας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στολές που κατασκευάζονται τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους γονείς που συμμετέχουν ως συνοδοί είναι όλες χειροποίητες και το κόστος κυμαίνεται από τρία έως και δεκαπέντε ευρώ. Σημαντική είναι η συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάθε δημοτικού σχολείου που διαθέτει χρόνο για την κατασκευή, όχι μόνο των παιδικών αποκριάτικων σχολών αλλά και πολλών αρμάτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καβάλας Απόστολος Μουμτζάκης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "η φετινή συμμετοχή των παιδιών ξεπερνάει κάθε προσδοκία και φανερώνει την αγάπη όλων προς αυτόν το θεσμό που κάθε χρόνο αποτελεί μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή για ολόκληρη την πόλη. Είναι μια γιορτή που γίνεται για τα παιδιά και συμμετέχουν αυτά τα ίδια. Είναι σημαντικό για όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και γονείς, να μπορούμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να δίνουμε χαρά στα παιδιά με απλά πράγματα και χωρίς μεγάλο κόστος. Σε αυτή την παρέλαση εκείνο που μετράει είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η καλή διάθεση όλων".

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εξέλιξη του θεσμού της "Αλφαβητοπαρέλασης" δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, και η πρόεδρος του Συλλόγου "Artattack" Ζωή Ζαχαριάδου ."Αυτή η μαθητική αποκριάτικη παρέλαση απέδειξε σε όλους μας ότι, αν υπάρχει έμπνευση και δημιουργική φαντασία για να προσφέρουμε κάτι πραγματικά όμορφο στα παιδιά μας, τότε υπάρχει και αποδοχή από τον κόσμο. Οι γονείς πρωτίστως και οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια 'αγκάλιασαν' αυτή την πρωτοβουλία, που χρόνο με το χρόνο μεγάλωνε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και πιο ζωογόνο από το να βλέπεις χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέμα της φετινής "Αλφαβητοπαρέλασης" είναι τα "Τρελά Καπέλα".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα