Αλγερία: Νεκροί δώδεκα όμηροι

Δώδεκα όμηροι έχουν χάσει τη ζωή τους στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου του Ιν Αμένας αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση του στρατού της Αλγερίας εναντίον των ισλαμιστών που έχουν καταλάβει τον χώρο, μετέδωσε απόψε το επίσημο πρακτορείο APS επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

«Εκτός από τους 18 τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν, σκοτώθηκαν 12 Αλγερινοί και ξένοι εργαζόμενοι», υποστήριξε η πηγή αυτή. Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε πόσα από τα θύματα είναι αλλοδαποί, ούτε τις υπηκοότητές τους. Η πηγή του σημείωσε εξάλλου ότι ο απολογισμός αυτός είναι «προσωρινός».

Πηγές

των ισλαμιστών που μίλησαν στο μαυριτανικό πρακτορείο ANI υποστήριξαν ότι οι ένοπλοι κρατούν ακόμη επτά ξένους ομήρους και ότι ανατίναξαν ένα μέρος του εργοστασίου προκειμένου να απωθήσουν τις δυνάμεις του στρατού.

Από το Όσλο, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για «άσχημα νέα», καθώς δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επαφή με τους οκτώ Νορβηγούς που βρίσκονταν στο Ιν Αμένας.

«Έρχεται ένα σαββατοκύριακο στο οποίο, ως έθνος, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Όσλο. Ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι «πολλοί άνθρωποι», η υπηκοότητα των οποίων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη, ότι οι όμηροι κρατούνται ακόμη από τους δράστες και ότι η επιχείρηση του στρατού συνεχίζεται.

«Θα πρέπει παράλληλα να ελπίζουμε ότι κάποιες οικογένειες θα λάβουν καλά νέα από την Αλγερία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα