Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

Στη ΝΔ, όπου ξεκίνησαν οι εσωκομματικές βολές για την προεκλογική στρατηγική και το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδιάζει να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα. Όπως αναφέρει το Έθνος, άμεσα συγκαλούνται τα όργανα, ενώ η σύγκληση τακτικού Συνεδρίου τοποθετείται χρονικά στις αρχές καλοκαιριού.

Ο Αντ.
Σαμαράς προχωρά στη διαμόρφωση νέας ηγετικής ομάδας ικανής να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που ενδέχεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα

Ο πρώην πλέον πρωθυπουργός, ο οποίος θα συγκαλέσει τα κομματικά όργανα την ερχόμενη εβδομάδα για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος και που, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σκέπτεται και τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου στις αρχές του καλοκαιριού, θεωρεί ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια απώλειας χρόνου.

Προβλέπει ότι οι εξελίξεις στη χώρα θα είναι ραγδαίες και πως πολύ σύντομα θα πιστοποιηθεί η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα κρίσιμα προβλήματα, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. «Εκεί εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες και δυνατοί, χωρίς εσωστρέφεια και εσωκομματικούς διαγκωνισμούς», φέρεται να είπε στους στενούς του συνεργάτες κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θέλει να αξιοποιήσει πολλά νέα στελέχη αλλά και να στηριχθεί σε παλιές, δοκιμασμένες επιλογές εντός και εκτός Βουλής.

Ο μίνι κομματικός ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει αμέσως μετά τη σύγκληση των κομματικών οργάνων και σίγουρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιδιώξει να αναμορφώσει το συμβούλιο των τομεαρχών, να ενισχύσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ αλλά και τον κομματικό μηχανισμό. Η πρώτη αλλαγή θα αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, καθώς σε αυτήν τη θέση τοποθετείται ο κ. Κ. Καραγκούνης, ενώ δεν αποκλείεται στη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου να επιστρέψει ο κ. Μ. Βορίδης.

Σημαντικές θέσεις στον κομματικό μηχανισμό αναμένεται να αναλάβουν οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. Ρόλο θα έχουν επίσης οι κ. Καλαφάτης, Κόνσολας και Δημοσχάκης. Η νέα ηγετική ομάδα θα έχει τη βοήθεια των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Σταμάτη, Λαζαρίδη και Μουρούτη, οι οποίοι θα παραμείνουν δίπλα στον κ. Σαμαρά.

Στο εσωκομματικό πεδίο, πάντως, 24 ώρες μετά το άτυχο αποτέλεσμα, επικρατεί νηνεμία. Μέλη του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά δεν θεωρούν ότι αυτή την ώρα θα εγείρει κάποιος θέμα ηγεσίας, καθώς και η ΝΔ άντεξε παρά τα δύσκολα μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια και η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από όλους να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε τα δικά του μηνύματα το βράδυ της Κυριακής, ενώ και ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος δέχθηκε χθες στο γραφείο του νεοεκλεγέντες βουλευτές, τόνισε την ανάγκη ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν αναμένονται άμεσα τουλάχιστον σημαντικοί εσωκομματικοί κλυδωνισμοί. Τα κομματικά στελέχη αναμένουν τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εάν προκριθεί και η σκέψη για σύγκληση συνεδρίου, θεωρείται βέβαιο ότι θα εκτονώσει την όποια εσωκομματική ένταση.

Πηγή: ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα