Αλλαγή στάσης απο Διαμαντοπούλου

Παρέμβαση τόσο για τη λειτουργία της κυβέρνησης, όσο και για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, η Αννα Διαμαντοπούλου.
Όσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου,

η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσει κάθε προεκλογική αναφορά, τονίζοντας πως κανένα κόμμα δεν μπορεί λόγω των δικών του προβλημάτων ή αναζητήσεων, να προκαλεί ανασφάλεια, αναταραχή αλλά και αδράνεια στη λειτουργία της.


Το διακύβευμα τους επόμενους λίγους μήνες, υπογραμμίζει, είναι η εξασφάλιση μιας δανειακής σύμβασης μαμούθ και η μείωση του χρέους σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή η δυνατότητα διάσωσης από την χρεοκοπία.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρεθεί απολογούμενο διότι βασικά στελέχη του στην κυβέρνηση ασχολούνται και με τα εσωκομματικά, καθώς «η πατρίδα είναι πάνω από το κόμμα, το κόμμα πάνω από τα πρόσωπα» και αφού υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξουν ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για την προβολή θέσεων όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, χωρίς διακρίσεις, καταθέτει τις προτάσεις της ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου.


Για τις εσωκομματικές διεργασίες σημειώνει πως δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε έντιμο να αποτελέσει ο Γ. Παπανδρέου το εξιλαστήριο θύμα και παράλληλα προειδοποιεί ότι μία «λάθος εκτίμηση των πολιτικών δεδομένων και της εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ σε αυτά, ή λάθος ανάλυση των πραγματικών δεδομένων στο κόμμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευτελισμό διαδικασιών, προσώπων και εν τέλει να δώσει τη χαριστική βολή σ΄ αυτόν τον μεγάλο πολιτικό φορέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα