Αλλάζει η σκυτάλη στο ΠΑΣΟΚ

Κι επισήμως αλλάζει σκυτάλη το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό θα δει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κι ενώ αναμένεται η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού οικονομικών. Στις 15.00 η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπου 240.000 εκτιμάται ότι θα ανέλθει η συμμετοχή στη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, η οποία θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα το μεσημέρι. Στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, προσήλθαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τζουμάκας ενστάσεις για διαδικασία – νοθεία.


Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στο εκλογικό κέντρο του Κορυδαλλού κατά την διάρκεια της εσωκομματικής ψηφοφορίας του ΠΑΣΟΚ. Πολίτες από την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ανάρτησαν στο εξωτερικό του εκλογικού τμήματος πανό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα έχουμε τις ανακοινώσεις για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου, τον νέο διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, τον νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ευ. Βενιζέλου, την επιτροπή προγράμματος, τηνεπιτροπή ψηφοδελτίων και την εκλογική επιτροπή.

«Με τρομοκρατικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ σε ομιλία της στο Ηράκλειο. Δήλωσε επίσης ότι «μέχρι τις εκλογές, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα υλοποιήσει νέα σειρά σκληρών μέτρων, όχι με διάλογο με όργιο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού». Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αύριο το βράδυ, την ώρα που η Βουλή θα συζητάει τη δανειακή σύμβαση, θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ.

Με το σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε», ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία δίνοντας ομιλία στη Νίκαια, δηλώνοντας ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συνέβαλε στην ενότητα της Αριστεράς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα