Η επιστροφή της τρόικας

Την ερχόμενη Τετάρτη, μια μέρα πριν από την εκ νέου έλευση της τρόικα στην Αθήνα, οι πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να χαράξουν κοινή στρατηγική πολιτική και να λάβουν τελικές αποφάσεις για τα θέματα που περιλαμβάνει η καυτή ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Στο κυβερνητικό επιτελείο αλλεπάλληλες είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με αρμόδιους υπουργούς με στόχο την

επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, κυρίως σε τομείς και υπουργεία όπου παρατηρούνται αρρυθμίες και καθυστερήσεις.

Μεγάλα αγκάθια παραμένουν: η αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποστείλει στις συστημικές τράπεζες επιστολή με την οποία ζητεί από τις διοικήσεις της Εθνικής, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης.

«Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών, συντάξεων και των απολύσεων», σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι κυβερνητικοί εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους. Το κόστος και το όφελος (της συγκυβέρνησης) πρέπει να μοιράζονται δίκαια, αναφέρει μεταξύ άλλων άλλων non paper του Κινήματος.

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της ζητά εκ νέου τη λήψη μέτρων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τον τερματισμό της επιβολής ειδικού τέλους ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα