Άλλος για... Πόλη

Το ελληνικό μπάσκετ αποδεικνύει ότι παραμένει πανίσχυρο και σε συλλογικό επίπεδο. Με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να προκρίνονται για πολλοστή φορά στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Και να φιλοδοξούν οι δύο ομάδες μας, να βρεθούν και σε ένα ακόμη φάιναλ φορ. Αυτό της Κωνσταντινούπολης. Χθες ήταν ο Παναθηναϊκός και το πέρασμα απο το Καζάν (68-63) που σφράγισε την
πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο. Και σήμερα ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς κέρδισαν πιο εύκολα απο ότι δείχνει το τελικό 88-81 τη Γαλατά Σαράι στο ΣΕΦ και κατέκτησαν την δεύτερη θέση στον δικό τους όμιλο. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι (του Παπαλουκά και του Σχορτσιανίτη) με πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός -όπως και πέρσι- την Σιένα, του Νίκου Ζήση με μειονέκτημα έδρας. Και οι δύο ομάδες μας όμως έδειξαν στην ως τώρα διαδρομή τους, ότι έχουν όλα τα προσόντα προκειμένου να πάνε ως την Πόλη. Και ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός και ο ανανεωμένος Ολυμπιακός με την χαρακτηριστική του καλή άμυνα που έγινε το σήμα κατετεθέν της φετινής προσπάθειας. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί απόψε να δέχτηκαν 81 πόντους απο την Γαλατά, στην ουσία όμως ήταν τόσο καλοι αμυντικά που δεν επέστρεψαν ποτέ στον αντίπαλο τους, να μπει στο ματς. Κορυφαίοι για τους νικητές, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.  
   
Δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 67-58, 88-81
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 8, Σπανούλης 20 (4τριπ), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Παπαδόπουλος 3, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 14.

Γαλατάσαραϊ (Μαχμούτι): Σιπ 12 (3), Λάκοβιτς 12 (2), Κοκσάλ, Σούμπερτ 11 (3), Άντριτς 15, Γιλντιρίμ 2, Αλντεμίρ 10, Γκόρντον 13 (1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3 (1), Σάβοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα