Άμεση επανηλεκτροδότηση

Την άμεση επανηλεκτροδότηση της πρώτης κατοικίας όσων μέχρι μέχρι την 1η Νοέμβριου ήταν εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους των δήμων και της εκκλησίας και είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ανακοίνωσε ο υπ. Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της διοίκησης της ΔΕΗ

με αντικείμενο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί λόγω χρεών.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Οι λίστες με τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού θα αποσταλούν στις επιτροπές ανά νομό, που, επίσης, αποφασίστηκε σήμερα να συγκροτηθούν, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος, Δήμων και Περιφερειών όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επανασύνδεση.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (άγνοια, έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, κλπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.). Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ που εχει ήδη αποσταλεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα