Ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλης

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποφάσισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μετά από συνάντηση που είχαν στη Σεούλ.

Στην ομιλία του ο Ομπάμα συνεχάρη τον Τούρκο πρωθυπουργό «για τις προσπάθειες που κάνει μέσα στη χώρα για να προστατέψει τις θρησκευτικές μειονότητες. Είμαι ικανοποιημένος που άκουσα την απόφασή του για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης».

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στάση του στο ζήτημα της Συρίας καθώς και για την απόφαση
να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση «Friends of Syria».

Συζήτησαν ακόμη για το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει ότι «εκτιμά πολύ τη διορατικότητα του Ερντογάν ως γείτονας του Ιράν και ως κάποιος που ενδιαφέρεται να δει το θέμα αυτό να λύεται ειρηνικά».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως οι δύο άνδρες «είχαν και μια ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με την Κύπρο. Η ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να πετύχουν το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο, το συντομότερο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι συζήτησαν αρκετά την κατάσταση στη Συρία, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή, αναφορικά με το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα.

Δήλωσε δε ικανοποιημένος από το ότι «οι ΗΠΑ μας στηρίζουν στον αγώνα μας κατά των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, ο οποίος θα συνεχιστεί, αλλά θα πρέπει ακόμη να έχουμε συζητήσεις με την πολιτική πλευρά αυτού του οργανισμού (ΡΚΚ)».
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα