Ανάληψη ευθύνης για την Ικχμπαρίγια

Μια ένοπλη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με στόχο τις εγκαταστάσεις ενός φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου της Συρίας την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Η οργάνωση SITE Intelligence Group, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστοτόπους, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η ένοπλη οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε την επίθεση της 27ης Ιουνίου

σε μήνυμά της που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικά διαδυκτιακά φόρα.

Το SITE ανέφερε ότι στην ανακοίνωση που ανήρτησε στις 30 Ιουνίου η Αλ Νούσρα υποστηρίζει ότι η επιδρομή στην Ικχμπαρίγια ήταν η απάντηση στη στάση του καναλιού ως "φερέφωνο" της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Ας μη μας καταδικάσει κανένας για αυτή την επιχείρηση και (ας μην) πει ότι δεν είναι σωστές οι επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στους εκπροσώπους τους, ειδικά όταν έχουμε ήδη αποδείξει ότι αυτό το κανάλι που ψεύδεται... μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τη στρατιωτική ισχύ και ότι είναι εκείνο που δόξαζε τον τύραννο νυχθημερόν", αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το Ikhbariya ξεκίνησε να εκπέμπει εκ νέου λίγο μετά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τρεις δημοσιογράφοι και τέσσερις φρουροί ασφαλείας και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς ένα κτίριο.

Παρότι το Ikhbariya είναι ένα ιδιωτικό δίκτυο, οι αντίπαλοι του Άσαντ υποστηρίζουν ότι είναι φερέφωνο της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης δεν έχει διασταυρωθεί καθώς η Αλ Νούσρα ήταν άγνωστη πριν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και στο Χαλέπι που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα