"Αναλογικότητα" στις νέες φορο-επιβαρύνσεις

Στα δηλωμένα εισοδήματα διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια, υπολογισμούς και παραδείγματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα πίνακες από τους οποίους προκύπτει η μέση συνολική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, από τους πίνακες αυτούς προκύπτει ότι η μέση συνολική επιβάρυνση
για μία οικογένεια με δύο παιδιά, κλιμακώνεται από το 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι το 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ.

Το υπουργείο επισημαίνει πως «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της κοινωνίας μας και η άγρια αδικία που συντελείται σε βάρος των δηλωμένων εισοδημάτων είναι η απόκρυψη εισοδήματος, η φοροδιαφυγή και οι παραοικονομικές δραστηριότητες που εδώ και πολλές δεκαετίες αλλοιώνουν τα μακροοικονομικά, δημοσιονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα της χώρας και έχουν οδηγήσει το κράτος αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και υπαρξιακό κίνδυνο». μεσάνυχτα . Και
Keywords
Τυχαία Θέματα