Ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το λουκέτο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου γνωστοποιώντας οτι οι μεταδόσεις θα σταματήσουν μετά το τέλος του αποψινού προγράμματος. Σεστάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 01:00σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσηςαποφάσισαν να προχωρήσουν ΕΣΗΕΑ καιΠΟΕΣΥ σαν μια πρώτη αντίδραση μετά τηνανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Ο κ. Κεδίγκλου ανέφερε οτι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ιερές αγελάδες και επισήμανε οτι
όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε απο την κρίση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Υποστήριξε οτι η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.

Στη θέση της ,όπως δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός ούτε κομματικά ελεγχόμενος οργανισμός ραδιοτηλεόρασης με πολύ λιγότερο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ. Μέχρι να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου-που πληρώνουν εως σήμερα και μετά τη λειτουργία του νέου οργανισμού θα πληρώνουν πολύ λιγότερα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των δύο κυβερνητικών εταίρωνΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με ανακοινώσεις τους.Νέαγενική συνέλευση των εργαζομένων είναιπρογραμματισμένη για αυτή την ώρα.

«Ητρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί ναλειτουργεί με τετελεσμένα», δήλωσε πριντην ανακοίνωση ο Γραμματέας της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης,επισημαίνοντας ότι απαιτείται συνολικόσχέδιο αναδιάρθρωσης.

«Ημονοκομματική νομοθετική πράξη πουπροωθεί η θεωρητικώς ισχυρή κυβέρνησηκλονίζει την κυβερνητική ομαλότητα»,τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποςτης ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Θασταθούμε απέναντι στα σχέδια τηςκυβέρνησης για διάλυση της ΕΡΤ τονίζειο ΣΥΡΙΖΑ, τερατούργημα χαρακτηρίζειτην πράξη νομοθετικού περιεχομένου τοΚΚΕ.

Για ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του ΄αποφασίζομεν και διατάσσομεν, μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει, λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», προσθέτει.

Αντιδράσειςαπό ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και το Εργατικό ΚέντροΑθηνών.

Νέαγενική συνέλευση των εργαζομένων είναιπρογραμματισμένη για αυτή την ώρα, ενώσύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοιθα αντιδράσουν απέναντι στις εξελίξειςμεδιαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργίατης ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ειδήσεων σεραδιόφωνο και τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα