Αναστέλλει τους προκριματικούς η ΕΓΟ

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικής δυσπραγίας αναστέλλει τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων που περιλαμβάνονταν στο αγωνιστικό καλαντάρι του 2013.

Η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει χρήματα έναντι της τακτικής επιχορήγησης της ΓΓΑ και ως εκ τούτου υποστηρίζει πως δεν είναι σε θέση να διοργανώσει τους προγραμματισμένους αγώνες για φέτος.

Οπως καταγγέλει η ΕΓΟ, με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 27 του Νόμου

4110/2013, οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τις αθλητικές ομοσπονδίας πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσα από μία διαδικασία «γραφειοκρατικών εμποδίων» και «χρονοβόρων ελέγχων».


Η σχετική ανακοίνωση της ΕΓΟ έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έπειτα από συνεδρίαση του προεδρείου, θα διεξαχθούν μόνο οι Τελικές Φάσεις Γ’ - Δ’ κατηγοριών και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, όπως έχουν προγραμματισθεί στο Εθνικό Αγωνιστικό Ημερολόγιο έτους 2013.

Διευκρινίζεται ότι ο Προκριματικός Αγώνας Τραμπολίνο Συλλόγων & Ατομικού Α’- Β’ - Γ’ κατηγοριών και η Προκριματική Φάση Δ’ κατηγορίας της Ε περιφέρειας, που έχει προγραμματισθεί για τις 14 Απριλίου 2013, θα διεξαχθεί όπως έχει προκηρυχθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα