Αναβολή για τις 8 Μαΐου

Για κρατική βία εις βάρος του, έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνούμενος το κατηγορητήριο, με το οποίο όπως είπε επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι εκείνος κρύβεται πίσω από μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, που ξέπλενε μαύρο χρήμα, ενώ ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι 17 συγκατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι ενώ ο επίσης κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος

του πρώην υπουργού παραδέχθηκε την ενοχή του ζητώντας συγνώμη, κατανόηση και επιείκια.

Η πολιτική αγωγή εκ μέρους του δημοσίου ζήτησε ένα εκ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο για τη ζημιά που υπέστη γεγονός που η υπεράσπιση θεωρεί νομικά αβάσιμο καθώς υποστηρίζει οτι δεν προκύπτει άμεση ζημία για το δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, αλλά, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φαινόμενα αυτά ενισχύονται». Επισημαίνει ότι «ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε 'διαπρεπές' μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος που φέρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα