Αναβρασμός για τη διαθεσιμότητα

Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν μάλιστα, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων

και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης. ύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι μεταξύ άλλων ο τρόπος πρόσληψης δηλαδή το ΑΣΕΠ, τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο και γλωσσομάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι μεταξύ άλλων ο τρόπος πρόσληψης δηλαδή το ΑΣΕΠ, τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο και γλωσσομάθεια.

Αναβρασμός και στο χώρο της υγείας για τη διαθεσιμότητα. Όπως είπε στους εργαζόμενους ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ήδη σταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο κινητικότητας των περίπου χιλίων 500 εργαζομένων σε δομές υγείας, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και του ΑΣΕΠ, ενώ ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Στις 7.30 η Διασωματειακή Επιτροπή των Νοσοκομείων Αττικής διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας και συναυλία στα Προπύλαια.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της και αύριο η ΑΔΕΔΥ, κατά του προγράμματος διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Αύριο θα πραγματοποιήσει 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ώρα μηδέν για τον δημόσιο τομέα, ώρα μηδέν για την ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε τις λίστες διαθεσιμότητας η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήλων και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Απόλυτη ανασφάλεια προκαλεί στο προσωπικό του δημόσιου τομέα και, εντέλει, αποδιοργανώνει πλήρως μια σειρά από υπηρεσίες απολύτως χρήσιμες στον πολίτη, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το μέτρο της κινητικότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις σχετικές λίστες που εστάλησαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι ο τρόπος που εφαρμόζει η κυβέρνηση την κινητικότητα, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και δεν υπηρετεί τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, ούτε την αναγκαία ανασυγκρότησή του.

«Οι μεταρρυθμίσεις για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό και σχέδιο και να μην αποτελούν προϊόντα εκβιασμών και τελεσιγράφων», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα