Ανένδοτοι οι μεταλλωρύχοι

Η διεύθυνση της εταιρείας Anglo American Platinum (Amplats) παρέτεινε μέχρι την Τετάρτη την πρότασή της προς τους 12.000 απεργούς μεταλλωρύχους του Ρούστενμπουργκ ώστε να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία συνδικάτων της Νότιας Αφρικής Cosatu.

Η Amplats, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εξόρυξης πλατίνας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκανε μια νέα βελτιωμένη πρόταση στους απεργούς, σε μια προσπάθεια να

τερματιστούν οι κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τα ορυχεία της στο Ρούστενμπουργκ και το Νόρθαμ της Νότιας Αφρικής εδώ και οκτώ εβδομάδες, προσφέροντάς τους εφάπαξ επίδομα 4.500 ραντ (405 ευρώ) καθαρά αν επέστρεφαν στις εργασίες τους μέχρι σήμερα.

Όμως οι απεργοί απέρριψαν την πρόταση αυτή το Σάββατο.

«Η πρόταση πήρε παράταση μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε ο Πάτρικ Κρέιβεν, εκπρόσωπος του Cosatu.

Στελέχοι του Cosatu και του Εθνικού Συνδικάτου Μεταλλωρύχων (NUM) αναμένεται να συναντηθούν με εκπροσώπους των απεργών για να προσπαθήσουν να τους πείσουν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, πρόσθεσε ο Κρέιβεν.

Οι μεταλλωρύχοι της Amplats, που ξεκίνησαν απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου ζητώντας σημαντικές αυξήσεις μισθών, έχουν ήδη απορρίψει μια πρόταση της εταιρείας να επιστρέψουν στις εργασίες τους ως τις 30 Οκτωβρίου και να λάβουν εφάπαξ επίδομα 2.000 ραντ (180 ευρώ).

Η Amplats είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Νότια Αφρική οι μεταλλωρύχοι της οποίας εξακολουθούν να απεργούν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα