Ανοδικό σερί στο Χ.Α. λίγο πριν την απόφαση για τη δόση

Του Δημήτρη Ζάντζα

Με το ενδιαφέρον της αγοράς σταθερά επικεντρωμένο στην ειδησεογραφία σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 7,45%.

Ο ΓΔ κινήθηκε την Πέμπτη σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, καταφέρνοντας να βρεθεί ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 850 μονάδες για πρώτη φορά σε διάστημα ενός περίπου

μηνός, από τη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου.

Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχώρισαν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη για τη μετοχή της Εurobank, αλλά και τα σημαντικά κέρδη για τους τίτλους των ETE, ΔΕΗ και Alpha Bank. Στον αντίποδα βρέθηκαν τέσσερις μόλις τίτλοι, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στη μετοχή της Jumbo.

Οι προσδοκίες για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αναφορικά με την Ελλάδα, παραμένει ο βασικός παράγοντας που τροφοδοτεί τις ανοδικές διαθέσεις στο ελληνικό ταμπλό.

Θετικά συνεχίζουν να επιδρούν και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως οι σημερινές του Επιτρόπου Olli Rehn, ο οποίος σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε λόγο για

Keywords
Τυχαία Θέματα