Ανοιχτό το Παλάτι των Ιπποτών

Να εργαστούν υπερωριακά σήμερα αφιλοκερδως, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί και μετά τις τρεις το μεσημέρι, το Παλάτι των Ιπποτών και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι στη Ρόδο -λόγω μεγάλης προσέλευσης τουριστών και της άφιξης κρουαζιερόπλοιων- αποφάσισαν τελικά οι εργαζόμενοι αρχαιοφύλακες στο νησι.
Οι Έλληνες αρχαιοφύλακες, είχαν προειδοποιήσει για κινητοποιήσεις που θα κρατούσαν κλειστό το Παλάτι των Ιπποτών εν μέσω τουριστικής περιόδου, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.

Αίτημά τους, η καταβολή των υπερωριών τους, βάση νόμου, που προβλέπει οι αμοιβές τους να κατατίθενται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Χώρων.

Πρόκειται για το νόμο που είχε εγκριθεί από τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Παυλο Γερουλάνο, ωστόσο δεν υπογράφηκε ποτέ από τον τότε υπουργό οικονομικών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

Οπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Αρχαιοφυλάκων Γιάννης Μαυρικόπουλος μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας πολιτισμού και αθλητισμού Κώστα Τζαβάρας, διαβεβαίωσε τους αρχαιοφύλακες, πως εντος της εβδομάδας θα υπογραφεί κοινη υπουργική απόφαση, η οποία θα προβλέπει την υπερωριακή αποζημίωση των εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, από ιδιώτες.
Δεν ζητάμε να μας πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, αλλα εκεινοι που έχουν κέρδος -όπως είναι πχ οι τουριστικοί πράκτορες- και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί βάση νόμου, τόνισε ο κ Μαυρικόπουλος.

Τέλος, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αρχαιοφυλάκων, μετά από πρόταση του Σωματείου του και με τη σύμφωνη γνώμη των τουριστικών πρακτόρων, το ποσό που θα λάμβαναν οι εργαζόμενοι στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων της Ρόδου για τη σημερινή ημέρα, θα καταβληθεί από τους τουριστικούς πράκτορες απευθείας στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα