Άνοιγμα λογαριασμών εντός 24ωρου

Κατασχέσεις εξπρές καταθέσεων και υπολοίπων λογαριασμών με ένα κλικ, από αυτή την εβδομάδα. Από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, οι λογαριασμοί θα ανοίγουν εντός 24ώρου για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, ενώ οι ελεγκτές θα μπορούν να βλέπουν το πλήρες τραπεζικό προφίλ του φορολογούμενου, με κινήσεις δανείων, καταθέσεων και λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και του μαύρου χρήματος.Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του Συστήματος με βάση το οποίο ελεγκτές

απο τις Δ.Ο.Υ, το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες θα έχουν πλήρη εικόνα εντός 24 ωρών απο την αποστολή του αιτήματος στις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων και τα δάνεια του ελεγχόμενου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Από τον έλεγχο στα «κόκκινα» δάνεια θα προκύψουν τα ποσά που θα κληθούν να καλύψουν τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα, Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank.

Και με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα