Άνοιξε τις πύλες της η 45η Έκθεση Λαμίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη Λαμία αλλά και την Κεντρική Ελλάδα επισκέφτηκαν το Σάββατο την «Έκθεση Λαμίας» κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.Η Έκθεση Λαμίας έχει μια ιστορική διαδρομή 45 χρόνων. Ο εκθεσιακός χώρος εκτείνεται σε 150 στρέμματα, εκ των οποίων τα 14 στρέμματα είναι στεγασμένοι χώροι. Οι εκθέτες προβάλουν προϊόντα και υπηρεσίες τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα.

Ιδιαίτερα φέτος, ένα μεγάλο μέρος των εκθεσιακών
χώρων περιλαμβάνει την προβολή φωτοβολταϊκών συστημάτων και χρήσεων φυσικού αερίου, ενόψει και της σύνδεσης της Στερεάς Ελλάδας με το δίκτυο φυσικού αερίου από την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν την τιμητική τους ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής είτε πρόκειται για προϊόντα γης είτε πρόκειται για προϊόντα θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν οργανωθεί επίσης ημερίδες που έχουν σχέση με ενημέρωση για νέα προγράμματα επαγγελματιών και εμπόρων, οικονομικά θέματα και θέματα αγροτικής παραγωγής.

Την βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη έκθεση συμβάλει απεριόριστα στην ενημέρωση αλλά και στη στήριξη της οικονομίας της περιοχής κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Στ. Κομνηνός που εγκαινίασε την έκθεση. Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς χαρακτήρισε την έκθεση της Λαμίας ως ένα κρίκο της αλυσίδας προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Έκθεση της Λαμίας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα