Αντάρτες αποκεφάλησαν επτά στρατιώτες

Επτά πακιστανοί στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν στα βορειοδυτικά της χώρας από αντάρτες που προήλθαν από το Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν οι πακιστανικές αρχές οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός στην Καμπούλ.

Αυτό το συμβάν σημειώνεται την ώρα που το Ισλαμαμπάντ δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους Αμερικανούς, που δεν σταματούν να του ζητούν να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες που βρίσκονται στο έδαφός του, κυρίως στα βορειοδυτικά, κατά μήκος των αφγανικών συνόρων.

Στο μεταξύ χθες Κυριακή οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν

τον θάνατο έξι ακόμη στρατιωτών σε μάχες με αντάρτες που προήλθαν από το Αφγανιστάν στη μεθοριακή επαρχία Ντιρ, κοντά στην κοιλάδα Σουάτ.

Σήμερα ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι 11 στρατιώτες αγνοούνται μετά τις μάχες αυτές, «επτά από τους οποίους σκοτώθηκαν και αποκεφαλίστηκαν» από τους αντάρτες.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι 100 αντάρτες «προερχόμενοι από ένα από τα κρησφύγετά τους που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων» επιτέθηκαν σε μια πακιστανική περίπολο και τουλάχιστον 11 αντάρτες σκοτώθηκαν.

Ο πακιστανικός στρατός «διαμαρτυρήθηκε έντονα στον αφγανικό στρατό» καθώς «δεν έκανε τίποτε για να καταστρέψει τα κρησφύγετα των ανταρτών» στη χώρα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας πακιστανός αξιωματικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διαμαρτυρήθηκε επίσημα στην Καμπούλ για το συμβάν.

Ο νέος πακιστανός πρωθυπουργός Ράζα Περβέζ Άσραφ κατήγγειλε τις επιθέσεις αυτές και σημείωσε ότι θα συζητήσει σύντομα το θέμα με τον αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα