Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η πρωθυπουργική ανακοίνωση για το τέλος της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το πρόβλημα από εδώ και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, αλλά τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. «Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν και αυτό εναπόκειται
πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων, και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά», τονίζει ο πρωθυπουργός. Σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα καθοριστεί η τελική στάση που θα κρατήσει το κόμμα αφού πρώτα οριστικοποιηθεί ο εφαρμοστικός νόμος, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας, στη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν στη διάρκεια της ΚΟ ανακοίνωσε πως θα έχει κατ' ιδίαν επαφές με τους Κώστα Σκανδαλίδη, Μιχάλη Κασσή, και Θόδωρο Παραστατίδης -οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα- προκειμένου να τους μεταπείσει. «Κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος από τον άλλο» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να είναι παρόν στη συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζελος χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος «γνωρίζει ότι αύριο στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε με ανοικτό πακέτο μέτρων, ούτε θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση για
την επιμήκυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα