Αντιδράσεις για τη συμφωνία συμβιβασμού

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens, η οποία ολοκληρώθηκε και επισήμως με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μεταξύ άλλων στη συμφωνία περιλαμβάνονται, συμψηφισμός απαιτήσεων της Siemens έναντι του Δημοσίου, χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων και φορέων, και επενδύσεις

που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

«Για ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο», κάνει λόγο με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας ότι η συμφωνία ζημιώνει κατάφωρα το ελληνικό δημόσιο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν : «Ο υπουργός Οικονομικών την παραμονή της συνάντησης δίνοντας γη και ύδωρ στην γερμανική πλευρά υπέγραψε την επονείδιστη και παράνομη συμφωνία συμβιβασμού».

Αντίθετη η Δημοκρατική Αριστερά στη συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens. «Με την υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα