Αντιδράσεων συνέχεια

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς. Την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσουν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιωργος Προβόπουλος. Έντονη
διαμαρτυρία από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει προ ημερησίας διάταξη, σε επίπεδο αρχηγών, για το θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εκποίηση μιας βιώσιμης και κερδοφόρας δημόσιας τράπεζας και για ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο.

Η ΤτΕ, σε σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε πως εφάρμοσε μέτρα εξυγίανσης στην ΑΤEBank σε εφαρμογή του μνημονίου και της κείμενης νομοθεσίας σε διαδικασία που έγινε «με πλήρη διαφάνεια και ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των χρόνιων δομικών αδυναμιών της τράπεζας που την είχαν καταστήσει μη βιώσιμη». «Με βάση τη μοναδική πρόταση (αυτή της Τράπεζας Πειραιώς) που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά από έγκριση από το ΤΧΣ και συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υγιές τμήμα της ΑTE μεταβιβάστηκε στην εν λόγω τράπεζα» σημειώνει η ΤτΕ. 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα  μετά την απόφαση να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ και να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση.
Keywords
Τυχαία Θέματα