Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Οι κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, δηλαδή των περιοχών που αντιμετώπισαν τα σημαντικότερα προβλήματα από τις επεμβάσεις και παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής, οργανώνουν για το μεσημέρι του Σαββάτου, μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, το οποίο θα ξεκινήσει από την πλατεία Βικτωρίας και θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ο Άγιος Παντελεήμονας γυρίζει σελίδα και παύει να είναι το άβατο του ναζισμού.


Ο συντονιστής της κίνησης κατοίκων του 6ου διαμερίσματος, κ. Χρήστος Ρουμπάνης, τόνισε ότι «οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι», και ότι «οργανώνεται μεγάλο δίκτυο κατά του φασισμού στην περιοχή», ενώ υπογράμμισε ότι «οι κάτοικοι περιμένουν καλύτερη συμπεριφορά από την αστυνομία».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη», Ελένη Πορτάλιου επισήμανε ότι «οι παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο για την επαναλειτουργία και οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, την ανάκτηση της κοινωνικότητας και τη συνεργασία των κατοίκων».

Ο Γιάννης Σηφακάκης από την ΑΝΤΑΡΣΎΑ, είπε ότι «δεν πρέπει κανείς να εφησυχάζει και πρέπει οι κάτοικοι να πάρουν πίσω τις γειτονιές τους.

Από την Αντεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, μίλησε ο Στέφανος Μπατσής και υπογράμμισε ότι «οι κάτοικοι θα πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

Ο Θανάσης Κούρκουλας από την κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό», είπε ότι «παρά τις συλλήψεις που έχουν γίνει το "πολιτικό" τμήμα της ΧΑ στην περιοχή συνεχίζει να δραστηριοποιείται και να δημιουργεί κλίμα. Κάτι που αποπειράθηκε να κάνει και την Κυριακή, προσπαθώντας να αναβάλει την θεατρική παράσταση παιδικού θεάτρου που είχε προγραμματιστεί πάνω στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από το θέατρο του Νέου Κόσμου.

Εν τω μεταξύ, καθ΄ οδόν προς το Εφετείο βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Θα την παραλάβουν οι Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες, Κλάπα και Δημητροπούλου που έχουν ορισθεί για να συνεχίσουν την περαιτέρω την έρευνα . Πάντως να επισημάνουμε ότι θα πρέπει οι ανακρίτριες να μελετήσουν πολύ προσεκτικά τα στοιχεία για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους, δεδομένο που δεν μας επιτρέπει να βάλουμε χρονικούς προσδιορισμούς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προχωρά σε επικοινωνιακή αντεπίθεση καθώς οργανώνει για αύριο το απόγευμα συνέντευξη Τύπου του Ηλία Κασιδιάρη και ποινικολόγων για να ξεσκεπάσουν, όπως αναφέρεται στον τίτλο της συνέντευξης «την άθλια σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής».

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο οργανώνεται, το απόγευμα του Σαββάτου, «συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις παράνομες πολιτικές διώξεις», όπως της χαρακτηρίζουν.

Ελευθερία Κουμάντου
Keywords
Τυχαία Θέματα