Αντιρατσιστική Γιορτή

Συναυλίες, συζητήσεις, προβολές και θεατρικά δρώμενα διοργανώνει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για την 8η Αντιρατσιστική Γιορτή το Σαββατοκύριακο στον Λόφο Κολωνού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των οργανώσεων, «ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αποδεικνύουν πως δεν αρκεί η δικαστική αντιμετώπιση

για να ηττηθεί ο φασισμός αλλά απαιτείται πλατιά κοινωνική ενεργοποίηση απομόνωσής του».

«Απέναντι στον εμφύλιο των φτωχών που επιχειρούν να επιβάλλουν οι πλούσιοι και ισχυροί παρέα με τους νεοναζί, απαντάμε με αλληλεγγύη, ενότητα και κοινό αγώνα. Θέλουμε μια χώρα χωρίς αστέγους και ρακοσυλλέκτες οποιασδήποτε εθνικότητας και προέλευσης, χωρίς αυτοκτονίες και ναζιστικά τάγματα εφόδου. Μια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία για όλους, χωρίς πολέμους, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονίες στα σύνορα, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και καταστολή» επισημαίνουν οι οργανώσεις.

Όπως σημειώνεται η Γιορτή πραγματοποιείται στον Λόφο Κολωνού, καθώς «είναι μια υποβαθμισμένη από την πολιτεία, αλλά περήφανη γειτονιά, με πλούσια παράδοση αντίστασης και αλληλεγγύης. Ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται τώρα να μετατραπεί σε προπύργιο των φασιστών και της ρατσιστικής βίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα