Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση

Αργότερα το πρωί αναμένεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με το Πρωθυπουργό, μετά την τρίτη κατά σειρά αναβολή, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του κειμένου της πολυτάραχης συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Χθες το βράδυ εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον

κ. Παπαδήμο παρουσία των υπουργώνο Οικονομικών και Εργασίας. Προηγήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κκ Άκερμαν και Νταλάρα οι οποίοι χαρακτήρισαν τις συνομιλίες για το PSI εποικοδομητικές.


Πάντως κατά τη μαραθώνια συνάντηση χθες το απόγευμα των Υπουργών οικονομικών και εργασίας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εξετάστηκαν μεταξύ άλλων σενάρια που προβλέπουν παράλληλη μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων αν οι προωθούμενες  αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση δεν κριθούν επαρκείς.

Παράλληλα φαίνεται να οριστικοποιούνται η μείωση κατά 20% του κατώτατου μισθού και η μερική κατάργηση της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων όπως επίσης και οι απολύσεις στο δημόσιο εντός του 2012.

«Δεν θα μετάσχω στην εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα