Απάντηση στα δημοσιεύματα

Σε μικροπολιτικά παιχνίδια αποδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου «την ίδια στιγμή που οι κκ Παπαδήμος, και Μπαρόζο, συζητούν για την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά την προσπάθεια της Ελλάδας και είναι οι ίδιοι κύκλοι που ενώ πριν

λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού».

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, αναφέρονται τα ακόλουθα:

    - Ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτό έθεσε ως όρο για να γίνει δυνατή η συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές του.

    - Αυτά αποτελούν άλλωστε τομείς στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, κ. Ράιχενμπαχ, ήδη υλοποιεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με απτά αποτελέσματα που καταγράφονται από τους δανειστές αλλά και από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα τοποθετείται πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία τους τα τελευταία 2 χρόνια.

«Αναμένουμε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας την αντίστοιχη ενέργεια που καταβάλλει για να κάνει διαρροές στον γερμανικό τύπο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης-για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και μόνο- να τη διοχετεύσει στην προώθηση πραγματικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα'' σημειώνει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα