Απάντηση στον Μουν από τη Δαμασκό

Η συριακή κυβέρνηση εξέφρασε, σήμερα, τη "θλίψη" της αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Συρίας, χαρακτηρίζοντας συγχρόνως τον γγ του ΟΗΕ, "αγγελιαφόρο εμφύλιου πολέμου" -μάλιστα λίγο αφότου ο ίδιος ο Μπαν είχε μιλήσει για "καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο" στη Συρία.

"Είναι θλιβερό που ο γγ του ΟΗΕ

αποστασιοποιήθηκε από την αποστολή του, να διαφυλάττει την ασφάλεια και την ειρήνη στον πλανήτη, καθιστάμενος ένας αγγελιαφόρος εμφυλίων πολέμων", υπογράμμισε στη Δαμασκό σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Τζιχάντ Μακντίσι.

Συγκεκριμένα ο Μπαν Γκι Μουν παρεμβαίνοντας στο φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη--υπό την αιγίδα του ΟΗΕ--με τη συμμετοχή των συνιστωσών της συριακής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι "σφαγιασμός αμάχων, όπως αυτός που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι τελέστηκε στη Χούλα, εκ μέρος του καθεστώτος, είναι δυνατόν να βυθίσι τη Συρία σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, από τον οποίον η χώρα δεν θα μπορέσει να αναδυθεί".

Την προηγούμενη Παρασκευή 25 του μηνός παρατηρητές του ΟΗΕ στη Χούλα κατέγραψαν 108 πτώματα αμάχων--49 παιδιά και 34 γυναίκες ανάμεσά τους.

Ο ΟΗΕ ανέφερε, τότε, ότι η πόλη αυτή βομβαρδίστηκε σφοδρά με οβίδες, άρα προκύπτει ευθύνη των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ τόνισε ότι πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους "μαχαιρωμένοι" από τους "σαμπίχα"--πολιτοφύλακες που συνεργάζονται με τον κυβερνητικό στρατό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα