«Απαραίτητη μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους»

Απαραίτητη φέρεται να θεωρεί το ΔΝΤ μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, επιμένοντας παράλληλα πως για την επίτευξη συμφωνίας απαιτούνται αξιόπιστα πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα, αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίιλιαμ Μάρεϊ περιορίσθηκε
να πεί πως χρειάζεται να γίνει μια νέα μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πάντως πως υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με τους ευρωπαίους εταίρους που ορίζει τους στόχους για αναλογία χρέους προς το ΑΕΠ.

Εν τω μεταξύ, αυξημένο ρίσκο στην περίπτωση της Ελλάδας, λόγω της υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας των τελευταίων έξι μηνών, σε αντίθεση προς τις εξελίξεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη, διαπιστώνει στην εξαμηνιαία έκθεσή της η ΕΚΤ. Προσθέτει δε ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει βιώσει σημαντικές εκροές καταθέσεων, απώλεια πρόσβασης στις αγορές χρηματοδότησης και επιδείνωση της ποιότητας των περιουσιακών του στοιχείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα