«Απεχθή και ασυγχώρητη η στάση Άσαντ»

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι επιδίδεται σε μια "απεχθή και ασυγχώρητη" επίθεση κατά του λαού του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ "είναι απολύτως ενήμερος για την αναίσχυντη συμπεριφορά" των συριακών αρχών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα από την Ουάσινγκτον στο Μαϊάμι.

"Η επίθεση του Άσαντ εναντίον των Σύρων είναι απεχθής και ασυγχώρητη. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε, μαζί

με πολλούς εταίρους μας στη διεθνή κοινότητα, για να οργανώσουμε την ειρηνική αλλαγή στη χώρα αυτή, μια αλλαγή που είναι αναπόφευκτη και έχει ήδη ξεκινήσει", σημείωσε ο Κάρνεϊ.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πάντως ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξοπλιστεί η συριακή αντιπολίτευση, όπως έχουν ζητήσει ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές. "Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι μια πολιτική λύση", είπε, εκτιμώντας ότι ο εξοπλισμός των ανταρτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια "επικίνδυνη και χαοτική" κατάσταση. Ωστόσο, για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας, ο Κάρνεϊ δεν απέκλεισε εντελώς την πιθανότητα αυτή: "θα το μελετήσουμε στο μέλλον", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα