Από τη Δράμα στην Αθήνα

Ογδόντα τρεις ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίστηκαν στο φετινό 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, έρχονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από σήμερα και έως και τις 17 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ Δράμας για πρώτη φορά φέτος ενοποίησε τα δύο διαγωνιστικά του τμήματα (φιλμ και digi).

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Βάνα Λυκομήτρου ο Νεριτάν Ζιντζιρία ο οποίος
απέσπασε το πρώτο βραβείο για την βωβή ταινία του «Το Χαμομήλι», την οποία θα απολαύσουμε στην Λαΐδα, είπε ότι στο φετινό φεστιβάλ πήραν μέρος πολλοί νέοι σκηνοθέτες και πως ο μέσος όρος ηλικίας ήταν σαφώς πιο κάτω. «Είναι σημαντικό όλο αυτό που γίνεται για την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή», τόνισε.

Στην Λαΐδα θα δούμε και «Το Παγόβουνο» σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνη και σε σενάριο Κώστα Γεραμπίνη και Παύλου Μεθενίτη, που στη Δράμα απέσπασε το βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την ταινία κοινωνικού προβληματισμού.

Ο Κώστας Μεθενιτης μίλησε επίσης στον σταθμό μας και τη Β. Λυκομήτρου, τονίζοντας ότι «φέτος,  για πρώτη φορά, οι ταινίες Ελλήνων δημιουργών ήταν καλύτερες από αυτές των ξένων» και πως «οι περισσότερες ταινίες περιστρέφονταν γύρω από θέματα του σήμερα».

Στην Ταινιοθήκη, εκτός από τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού και τα βραβεία, παρουσιάζεται επίσης μέρος του αφιερώματος στην Ρουμανική Σχολή Κινηματογράφου και ένα αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα