Από την Ευρώπη στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού

Ομάδα εκπαιδευτικών από Ειδικά Σχολεία της Ευρώπης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, που συμμετέχει στη σχολική σύμπραξη Προγράμματος Comenius με θέμα: «Taste of Europe», το οποίο έχει διάρκεια δύο έτη και υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας (ΙΚΥ).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής της διάστασης, ιδίως
μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θεσμό και τον τρόπο λειτουργίας της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ακόμη παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ως αποχαιρετισμό στους καλεσμένους, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Σχολείου παρουσίασαν τα δρώμενα: «Τα χελιδονίσματα» (κάλαντα της Άνοιξης) και «Μουσική - κίνηση - χορός», με τραγούδια από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα