Από την Ιρλανδία στο PIIGS

Με την Ιρλανδία στο επίκεντρο, συνεχίζεται απόψε το «Athens World Music Festival», στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στις 9, τη συναυλία ανοίγουν οι Realta που έχουν μια ζωντανή, ενθουσιώδη αλλά και σεβάσμια προσέγγιση στην παραδοσιακή Ιρλαδική μουσική. Στις 10μμ, ακολουθεί το παραδοσιακό φολκ συγκρότημα Altan, από τους πρωταγωνιστές της αναζωογόνησης της Ιρλανδικής μουσικής στη χώρα τους και στο εξωτερικό. Διάσημο για τα δυναμικά διπλά βιολιά του και τις διαχρονικές a

cappella εκτελέσεις παλαιών Κέλτικων τραγουδιών, οι Altan ειδικεύονται σε ήχους με το δυναμικό ύφος της περιοχής του Ντονεγκαλ, που διακρίνεται για τις σκωτσέζικες μουσικές επιρροές που φέρει.

Το «2ο Athens World Music Festival» φέτος φέρει τον τίτλο «P.I.I.G.S.», που προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών ονομάτων των πέντε ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχουν γίνει σημείο αναφοράς εξαιτίας του δημοσιονομικού τους χρέους. Της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας.

«Ο Δήμος Αθηναίων έχει έναν τρόπο που σκέφτεται πολιτικά και τη δυνατότητα να προσδώσει ένα θετικό περιεχόμενο στη χώρα μας, αλλά και σε όλες αυτές τις χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων Κώστας Μπιτζάνης στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου. Όπως είπε, «είναι ένας τρόπος να αντιστραφεί το κλίμα και να πορευτούμε προς καλύτερες ημέρες και προς την ανάπτυξη που τόσο πού περιμένουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα