Αποδέσμευση πόρων από εφαρμογή νόμου

Την αποδέσμευση των κονδυλίων του προϋπολογισμού των ΑΕΙ, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, λόγω της ύφεσης και του PSI που έπληξε τα αποθεματικά των ιδρυμάτων. Έτσι, το υπουργείο Παιδείας προσωρινά αποδεσμεύει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ

από την εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εμπλοκή στην εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης, δίνοντας την έγκριση στις συγκλήτους να διαχειριστούν τα οικονομικά των ιδρυμάτων. Συστήνεται επίσης επιτροπή από 5 πρυτάνεις και τον νυν και πρώην ειδικό γραμματέα τριτοβάθμια εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας για να εξετάσουν τις δυσλειτουργίες του νόμου.

Αναφορικά με την αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετατίθεται για μετά τις εκλογές. Έτσι, δεν αλλάζει τίποτα για την επόμενη σχολική χρονιά στο ωρολόγιο πρόγραμμα του λυκείου πέρα από την προσθήκη δύο μαθημάτων επιλογής στη δευτέρα λυκείου. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα τετράδια των πανελλαδικών θα είναι στη θέση τους εγκαίρως, όπως εγκαίρως την επόμενη χρονιά θα βρίσκονται, επίσης, τα βιβλία στα σχολεία. Τέλος, όπως είπε ο κ. Μπαμπινιώτης, δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των φετινών εισακτέων, παρά τις προτάσεις των πρυτάνεων των ΑΕΙ και των προέδρων των ΤΕΙ για κούρεμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα