Απόδραση από τη Συρία

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πολύπαθη πόλη Χομς της Συρίας έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Γουίλιαμ Ντάνιελς για το περιοδικό Time.

«Το πρώτο πρωινό, ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί πολύ κοντά μας. Μια πρώτη έκρηξη, κι ύστερα μια δεύτερη. Στην τρίτη, οι Σύροι μας φώναζαν «Πρέπει να φύγουμε». Κι έπειτα χτύπησε τέταρτη ρουκέτα. Χάσαμε τη Μαρί Κολβέν και τον φίλο μου το φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ. Η ανταποκρίτρια του Figaro,

τραυματίστηκε το ίδιο και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πωλ Κόνροϊ» αναφέρει ο φωτογράφος.

Ο συριακός στρατός, συνεχίζει στο άρθρο του με τις 13 συγκλονιστικές φωτογραφίες, στο lightbox.time.com, του περιοδικού Time, είχε βάλει στο στόχαστρο την Μπάμπα Αμρ. «Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Επισκεφθήκαμε οικογένειες που ζούσαν σε υπόγεια. Ένα τεράστιο δωμάτιο με 150 ανθρώπους, οι οποίοι φωτίζονταν ελάχιστα. Είχαν λίγο ρύζι και λίγο νερό. Ο καθένας τους θρηνούσε ένα νεκρό. Αισθανθήκαμε άσχημα να τους πούμε, «σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να φύγουμε από εδώ, χάσαμε τους φίλους μας. Πώς να το πούμε; Δεν μπορούσαμε, την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τα πάντα», συνεχίζει.

Για τον Ρέμι, που σκοτώθηκε γράφει «ο θάνατός του με επηρέασε πολύ. Ίσως ακόμη περισσότερο, στο μέλλον. Είχε μόλις κερδίσει το World Press Photo κι είχε αρχίσει να γίνεται λίγο διάσημος. Είχαμε ενθουσιαστεί με αυτό το ταξίδι μας στη Συρία. Δεν είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε ότι, ίσως να ήταν λάθος το ταξίδι μας σε αυτήν τη χώρα».

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Γουίλιαμ Ντάνιελς ήταν σε αποστολή για το περιοδικό Time στην περιοχή Μπάμπα Αμρ.

Την 1η Μαρτίου, μετά από εννιά ημέρες στην ζώνη του πυρός, αυτός και η Έντιθ Μπουβιέ κατάφεραν με ασφάλεια να διασχίσουν τα σύνορα και να περάσουν στο Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα