«Αποφασίστε αν θέλετε να μείνετε στην Ευρωζώνη»

Η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από το δημοψήφισμα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισαν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Κάννες. Έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση και εγκριθεί κάθε στοιχείο της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.«Η 6η δόση δεν θα εκταμιευτεί στην Ελλάδα, εάν δεν κάνει δεκτούς τους όρους της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου.

«Είπαμε ξεκάθαρα στις Ελληνικές Αρχές και αυτό αφορά και την αντιπολίτευση ότι η δόση θα δοθεί όταν εφαρμοστεί η συμφωνία» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.


«Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» είπαν αμφότεροι ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος. Σχετικά με το δημοψήφισμα είπαν ότι πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό με πιθανή ημερομηνία 4-5 Δεκεμβρίου.


Όσον αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι «το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι».

Νέα μίνι σύνοδοςαύριο το πρωί των ηγετών της Γερμανίας της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Παρόντες οι εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Ευρωπαίκού Συμβουλίου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα