Αποφασίζουν το νέο «κούρεμα» εισοδήματος

Στα χέρια τους έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και μελετούν σε κομματικές συσκέψεις το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Επ' αυτού θα κληθούν να συμφωνήσουν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, η οποία σύμφωνα, με τα έως τώρα δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα. Αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες

θα αποφασισθεί εάν αύριο, Πέμπτη, σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup θα παρουσιασθεί το νέο πακέτο μέτρων. Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.Σύσκεψη για την εξέταση του αναλυτικού σχεδίου του νέου οικονομικού προγράμματος πραγματοποιείται υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Μπεγλίτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β. Έξαρχος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, καθώς επίσης και ο διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του κ. Παπανδρέου, Ν. Αθανασάκης.

Στη μελέτη του κειμένου με τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το PSI και τη δανειακή σύμβαση έχει εγκύψει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος.

Το κείμενο αριθμεί πενήντα σελίδες, είναι γραμμένο στα αγγλικά και περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων που αφορούν την ελληνική οικονομία και για την εφαρμογή του οποίου θα δεσμευθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μείωση του κατώτατου μισθού 22%, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι το κείμενο είναι «σκληρό».

Εν τω μεταξύ, δεν έχει ακόμη απαντηθεί το αίτημα της τρόικας για συνάντηση με τους τρεις αρχηγούς.

Επιπλέον, τον κ. Καρατζαφέρη έχει ζητήσει να συναντήσει ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, χωρίς να έχει λάβει απάντηση.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί βουλευτές των τριών κομμάτων, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε μέτρα που θα επιφέρουν επιπλέον περικοπές. 

Keywords
Τυχαία Θέματα