Αποκλείει ο Μπορίσοφ αυξήσεις μισθών

Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ τις αυξήσεις των μισθών που ζητούν οι απεργοί αστυνομικοί στη χώρα.

«Με όλη την αγάπη προς τους αστυνομικούς θέλω να τους πω, ότι θα λάβουν αύξηση των αποδοχών τους με την πρώτη ευκαιρία» είπε ο κ. Μπορίσοφ, απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας αυξήσεις της τάξεως του 25% στο μισθό τους.

Σε δηλώσεις του κατά τα εγκαίνια της φθινοπωρινής έκθεσης τεχνικών εγκαταστάσεων και προηγμένης τεχνολογίας στο

Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), ο κ. Μπορίσοφ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα προς το παρόν για το βουλγαρικό δημόσιο, ενώ είπε πως τώρα θέλει να προβεί σε αυξήσεις των μισθών των δασκάλων και των γιατρών.

Όπως εξήγησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, οι αλλαγές στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης μπορούν να γίνουν μόνο όταν η οικονομική σταθερότητα της Πολιτείας δεν κινδυνεύει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Κράτη, τα οποία έχουν επιτρέψει στο εαυτό τους να κάνουν αυξήσεις μισθών σε μία τέτοια στιγμή, έχουν χρεοκοπήσει» δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στην εφημερίδα της Σόφιας «Σταντάρτ».

Και πρόσθεσε: «Αν οι απεργοί αστυνομικοί μας δουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και ποιο είναι το χάλι, στο οποίο υποβάλλεται η αστυνομία στη διάρκεια των διαμαρτυριών, θα καταλάβουν πόσο εξισορροπημένη και ορθή είναι η δική μας πολιτική».

Ωστόσο, συνδικαλιστές των Βούλγαρων ένστολων δήλωσαν στη «Σταντάρτ» πως θα προχωρήσουν σε νέα εκστρατεία διαμαρτυρίας στις αρχές Οκτωβρίου, σε περίπτωση που δεν μπορέσουν έως τότε να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης με την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός μας επέστρεψε στη γνωστή από την εποχή της αρχαίας Ρώμης πολιτική του Divide et Impera(διαίρει και βασίλευε)» σχολιάζει, στο κεντρικό δημοσίευμά της για το συγκεκριμένο θέμα η αριστερή εφημερίδα «Ντούμα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα