Αποπληρωμή σε 36 δόσεις

Νέο σύστημα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων εισφορών μελετά το Υπ.Εργασίας σε συνεργασία με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλομένων σε 36 δόσεις, ανάλογα με το ύψος του ποσού και την φερεγγυότητα του οφειλέτη.
Επίσης, την πλήρη αυτονομία της νέας Γενικής Γραμματείας Εσόδων συνιστά η τρόικα, προκειμένου να παταχθεί αποτελεσματικά η φοροαποφυγή και διαφθορά στις συναλλαγές με το δημόσιο. Στόχος της νέας Γενικής

Γραμματείας είναι η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών συνολικού ύψους 56,6 δισ. ευρώ, έργο που έαν δεν υλοποιηθεί με επιτυχία, θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους δανειστές σε νέα μέτρα.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, την τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο φαίνεται ότι δίνει το οικονομικό επιτελείο σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις με δόσεις ακόμα και από 25 ευρώ το μηνα ενώ η ρύθμιση δεν αφορά οφειλέτες κάτω του εξάμηνου, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός οφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους.

Οι μικροί οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, λόγω της ύφεσης θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50 ή και τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Για χρέη των 50.000 ευρώ, η διαδικασία θα προχωρά με απλή ηλεκτρονική αίτηση, ενώ για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ θα απαιτείται συμπλήρωση φόρμας εγγυήσεων προς το Δημόσιο (λίστα περιουσιακών στοιχείων).

Εν τω μεταξύ, ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων- υπό προϋποθέσεις- επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει πάγωμα των δόσεων για δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, υπολογισμένοι με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα