Αρκούδες υπό... παρακολούθηση

Κυκλοφορούν με ειδικό κολάρο-πομπό στην ευρύτερη δασική περιοχή της Καστοριάς και παρακολουθούνται στενά από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Πρόκειται για 3 αρκούδες: την Τζένη, τον Λάμπρο και τον Άρη, στις οποίες τοποθετήθηκαν, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ειδικά κολάρα-πομποί, για τη ραδιοπαρακολούθησή τους από την περιβαλλοντική οργάνωση.

Η δράση αυτή του «Αρκτούρου» γίνεται στο πλαίσιο μελέτης των προτύπων
κίνησης και συμπεριφοράς των αρκούδων κατά μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, της Εγνατίας οδού, όπου και «συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Ενημέρωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου και πρόσθεσε: «Με την τηλεμετρία (ραδιοπαρακολούθηση) των αρκούδων, θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χάσουμε άλλες αρκούδες και δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

Εκτός από την «Τζένη», τον «Λάμπρο» και τον «Άρη», υπό παρακολούθηση τελούν από πέρυσι άλλες δύο αρκούδες: η «Καστοριά» και ο «Άργος».

Οι προσπάθειες σύλληψης αρκούδων και τοποθέτησης ειδικών κολάρων-πομπών από τον «Αρκτούρο» θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα